Let op! Tijdens de bouwvak (week 31 en 32) zijn wij gesloten. Vanaf 12 augustus staan we weer voor u klaar.

Isolatiemateriaal voor aannemers

Kwaliteitsborging en isolatie

Als aannemer moet u aan steeds meer regelgeving voldoen. Weston ondersteunt u met uw isolatievraagstukken. Met ons advies voldoet u aan geldende normeringen zoals BENG en de Wet Kwaliteitsborging. Denk aan onderbouwingen, berekeningen, DOP-verklaringen en CE-markeringen. Zo heeft u uw bouwdossier altijd op orde.

BENG normering

De BENG normen worden getoetst door de EP- adviseurs op basis van de NTA 8800. De NTA 8800 verlangt naast bewijsvoering van toegepaste materialen, kwaliteitsborging op bouwfysisch vlak. De wet kwaliteitsborging (WKB) regelt op gebouwniveau ook de kwaliteit van het gehele bouwwerk. Met de levering van isolatiemateriaal kan Weston u adviseren op welke wijze uw dossier moet worden opgebouwd om te voldoen aan de NTA. De WKB zal gefaseerd worden ingevoerd, waarschijnlijk, vanaf 2023. De gevraagde dossiervorming is met het ingaan van BENG verplicht geworden.

DOP-verklaringen en CE-markeringen

Voor elke fase tijdens de bouw is er behoefte aan onderbouwing. DOP-verklaringen, CE-markeringen en alle beschikbare certificaten voor de geleverde materialen zijn bij Weston beschikbaar. Producten zonder deze verklaringen (bijvoorbeeld B-keus) kunnen niet meegenomen worden in de BENG calculatie. Er dient dan gebruik te worden gemaakt van, veelal, ongunstige forfaitaire waarden. Met het risico niet aan de eisen te kunnen voldoen.

Op tijd geleverd

Weston heeft grote voorraden en kan daardoor snel leveren. En heeft u het vandaag nog nodig? Dan is het mogelijk om bestellingen die vóór 11:00 uur bij ons binnen komen, ’s middags al op te halen. Bestellingen vanuit de voorraad kunnen veelal de volgende dag op de bouwplaats geleverd worden.

Heeft u vragen of wilt u
direct bestellen?

Heeft u isolatievraagstukken, wilt u een offerte of direct bestellen? Neem contact met ons op.

Wij helpen u graag verder.

Isolatie advies voor aannemers 

Naast het leveren van isolatiemateriaal kunt u als aannemer bij Weston ook terecht voor technisch advies. Welk isolatiemateriaal kunt u het beste gebruiken? Welke Rd of Rc waarde kunt u halen met een bepaalde dikte? Samen met u beoordeelt Weston het gehele gebouw. Hoe kunt u het beste het isolatiemateriaal verwerken. Welke keuze en opbouw bij renovatie en na-isolatie. Waar nodig onderbouwt Weston dit met de nodige berekeningen. Met dit soort isolatievragen kunt u als aannemer bij Weston terecht.

Naast advies en leveren van isolatiemateriaal, zorgt Weston ook dat u altijd up-to-date bent met de juiste DOP-verklaringen en certificaten.  

Oplossingen

Meest gebruikte producten

Bekijk alle

Gerelateerde productgroepen

Waarom kiezen voor weston

  • Door het grote magazijn, nagenoeg alles uit voorraad leverbaar

  • Door sterke logistiek en hoge voorraadposities, is snelle levering mogelijk

  • Experts met kennis van zaken die u verder kunnen helpen met uw isolatievraagstukken

  • Weston is een partij waar je op kunt vertrouwen. Afspraak is afspraak.